Продукти

Варовикът е една от най-широко използваните в строителството скали. Подходящ е както за фасадни облицовки, така и за подови настилки. Светлият му бежов цвят го прави любим във всеки дом, тъй като се съчетава перфектно с всички цветове и стилове.

Мраморът, като естествен природен камък, се отличава с изключителното си разнообразие от цветове. Устойчивостта на мрамора към топлина и влажност, както и голямата устойчивост на натиск, го правят идеално решение, както за интересен интериор и есктериор на жилищни сгради, така и удачно решение за подови настилки в обществени и офис – сгради.

“Копривлен мрамор” ЕООД произвежда различни изделия от мрамор, варовик, травертин, гранит и гнайс - плочи, стъпала с профилна обработка на челото, подпрозоречни плотове, плотове за барове, кухни, радиатори и бани, гатерни слабове, фаши със свободни размери, парапети, балюстради, ръкохватки, глиц, бучарда, буна, рустика. 

Гранитът е от най-плътните и твърди скали. Характеризира се с ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ. Ето защо е подходящ за вътрешно и външно обзавеждане, както и за облицовки на стени, подове, стълби, колони и други. 

“Копривлен мрамор” ЕООД произвежда блокове от варовик в собствена кариера в село Горна Кремена, област Враца. Ние разполагаме и с мраморни блокове от наши гръцки фирми - партньори.